keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Muutama resepti

Tylsiä juttuja taas tiedossa tältä rintamalta. Mä en ole istunut koneen äärellä oikeastaan ollenkaan nyt viikkoon. Koko ajan on olevinaan ollut joku meno päällä, tai sitten on vaan yksinkertaisesti löhönnyt jossain puhelin kourassa. 

Olen nyt pyrkinyt ottamaan kuvia meidän ruuista... en tiedä miksi, mutta niitä kuvia on aina kiva katella vesi kielellä. Tässä on viime- ja tältä viikolta muutama resepti. :) Tulee jotenkin onnistunut fiilis, kun tekee itse ruokaa joka maistuu aivan taivaallisen hyvältä.


Kasvispiirakka

pohja:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
ripaus suolaa

täyte: 
kasviksia oman maun mukaan, 
kuvan versiossa on parsakaalia, kukkakaalia, tomaattia, paprikaa sipulia sekä reilusti fetaa 
sotkettuna seokseen jossa on kananmuna + Creme Bonjour Cuisine - Valkosipuli ja yrtit.

Kypsentäminen n. 200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
Alunperin sain ohjeen ihanalta Jonnalta, jonka tekeleet ovat ihan parhaita!



Lihapullat

400 g jauhelihaa
1 pss raskalaista sipulikeittoa
½ dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
1 kananmuna

1. Sekoita keskenään sipulikeittoainekset, korppujauhot ja vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää jauheliha ja sekoita huolella, lisää lopuksi kananmuna seokseen.
3. Pyöritä tasakokoisiksi lihapulliksi pellille 
VINKKI: Kostuta sormia välillä viileään veteen, niin seos ei tartu sormiin ja lopputulos on kauniimpi. 

Kypsennä n. 225 asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes näyttävät kypsiltä. Kypsyyden voi tarkistaa halkaisemalla yhden pullan. 

Parhaita porkkana-perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa, ei vaadi edes kastiketta. Törrrrkeeeen hyviä! 



Broileri-aurajuustopasta

muutama kerä nauhapastaa
400 g hunajamarinoitua broileria
  1 prk Creme Bonjour Cuisine - Valkosipuli ja yrtit
kunnon köntti aurajuustoa

Laita pastat kiehumaan, itse maustoin keitinvettä hieman yrteillä. Paista broileri, hieman currya ja valkosipulia lisämausteeksi. Lisää murustettu aurajuusto sekä Creme Bonjour ja sekoita. Lopuksi lisää keitetty pasta vielä pannulle ja kääntele joukkoon. 

Helppo, nopea ja ennenkaikkea herkulllinen ruoka!! Lisukkeena meillä salaattia. 

2 kommenttia:

  1. Öö, nam. Mä himoitsen noita salaatteja, ihan hiton raikkaan näköstä. :D Mä oon taas hetken vaa höyrytellyt kasviksia, mut täytyykin tehä taas pitkästä aikaa salaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollu kauhee salaattihimo tässä koko syksyn!! :D tulee muuten yllättävän kalliiks tehä joka ruualle lisukkeeks :O

      Poista