perjantai 4. lokakuuta 2013

Mikä päivä.

Aamulla heti Laurin aamu-unien jälkeen lähdin anopin kanssa Lahteen. Tuli ajeltua ihan miten sattuu aivot narikassa, heitettyä lenkkiä ties missä kun ei vaan järki pelittänyt. Taas näitä "määränpäänä A, löydät itsesi Ö:stä". Jätin jossain vaiheessa anopin omille asioilleen. Kävin Laurin kanssa sitten kaksin Triossa ja voi sitä häpeää kun sumpailin hissillä siellä ihan erkkinä edestakaisin. Voiko olla niin vaikeata erottaa painikkeet "PK" ja "P"? Henkkamaukassa kävin katselemassa vauvanvaatteita ja siellä oli kolme sellaista iältään noin 10-13 vuotiasta tyttöä. Yksi tytöistä hipelöi erästä potkupukua ja sanoi "oi kun saisin poikavauvan". Olin ihan että: :O. Meni hetki toipua siitä järkytyksestä. Muistan kyllä itsekin ajatelleeni kaikkea hölmöä tuossa iässä, mutta silti. Trion ylimmässä kerroksessa siinä kahvilassa oli joku mammatapaaminen, ootteko muut äidit huomanneet että tollaset ryhmittyneet äidit tuijottavat kaikista eniten teidän vauvoja? Yritin kävellä siitä mahdollisimman nopeasti ohi ja tunsin kaikkien katseiden seuraavan, kaikki yrittivät kuikuilla mun home-made travelsystemiin joka koostui siis tämän vuoden Gracon matkarattaista sekä iänkaikenvanhasta (eli en tiedä minkä vuoden) Römerin turvakaukalosta... Hyvin toimi muuten!

En lopulta edes muistanut minne mä siellä parkkihallissa autonkin laitoin. Ja oli kiva parkkilipun maksamisen jälkeen huomata seinällä lappu että aina vähintään viiden euron ostoksesta saa hyvityksenä tunnin ilmaista parkkiaikaa... Ja sitten autolla huomata että toinen takaikkuna on ollut koko ostosreissun ajan ammollaan. Tää johtui siitä, että kun menin sinne parkkihalliin ja yritin avata omaa ikkunaani ottaakseni parkkilipun ja painoinkin vahingossa Laurin ikkunan aukeamaan jonka välissä on se sellainen "nimirekkari"... Sain sydärin että se metalliläpyskä menee sinne ikkunaloveen ja painelin villisti kaikkia ikkunapainikkeita, enkä huomannut avanneeni myös sen toisen takaikkunan. Onneksi anopin kirppiskamoja ei takapenkiltä kukaan ollut ryövännyt. Sitten siinä kun olen ajamassa hallista pois ja työntämässä sitä lipuketta sinne masiinaan jotta se puomi aukenisi, niin se masiina sekoaa ja avaa sen puomin  jo ennen kuin ehdin työntää kättäni edes autosta pihalle. Olin taas että: :O. Mä pelkäsin ajaa siitä, ajattelin sen puomin kolahtavan sitten kuitenkin kiinni kun olen siinä menossa. Noh nopeasti livahdin. Sitten lähdin ajelemaan kohti Kärkkäistä, josta mun oli määrä hakea anoppi ja mennä sen kanssa Teemun tädille kahville. Mä huomasin, että eräs tuttuni, jonka kanssa ei koskaan pidetä oikein yhteyttä oli pyytänyt facebookissa minua soittamaan tälle mahdollisimman pian, ja asia oli kuulemma tärkeä. Tottakai aloin siinä ajaessa soittamaan (anteeksi, puhelu oli lyhyt!) ja pian huomaan olevani jossain pikkukorttelissa, enkä lainkaan sillä tiellä missä pitäisi. Puhelun jälkeen heitin iLuurin syvälle takapenkille, jotta pystyin ajamaan rauhassa ruuhkassa tieni Kärkkäiselle. HUOM: Laurilla oli kaikki hyvin koko ajan vaikka mä vähän toilailinkin! 

kuva
Siinä välissä sitten tapahtui kaikkea normaalia. Ja lopulta hain Teemunkin töisä ja tiputettiin anoppi kotiinsa. Mutta koko päivän huipennus, kun tultiin omaan kotiin. Vessan ovi oli jäänyt päiväksi raolleen ja meidän ihanat rakkaat KOIRAMUSSUKAT olivat käyneet SYÖMÄSSÄ ja LEVITTELEMÄSSÄ Laurin HAISEVIA TÄYSIÄ PASKAVAIPPOJA vessassa ja olohuoneessa. Ja siinä roskiksessa, minkä ne oli löytänyt, oli vaippoja varmaan öö kolmelta tai neljältä päivältä. Yleensä mua ei vauvan kakka ällötä, mutta nyt ei ollut oksennus kaukana. Olin jo täysin valmis oksentamaan hätäpäissäni meidän keittiön lavuaariin. Onneksi Teemu siivosi sotkut, eikä olohuoneen puolelta löytynyt kuin kolme revittyä vaippaa. Kaduttaa ihan ettei mielessäkään käynyt ottaa kuvaa tästä katastrofista. 

kuva
Lauri ei nukkunut reissun päällä kuin yhdet päiväunet, juurikin siellä Triossa. Pikkumies oli _hieman_ ylikierroksilla kun kotiin päästiin. Lauri kieriskeli ja pyöriskeli ja ryömi kuin pieni kiituri lattialla. Pelkkä vilkaisu sai aikaan ihan hulluja naurunpurskahduksia! Lopulta riemu ja ilo loppui pään kopsahdukseen ja itkuun, meininki tosin jatkui kierroksilla iltatoimien jälkeenkin. Pitkästä aikaa (moneen kuukauteen) Lauri ei nukahtanutkaan heti vellin jälkeen vaan halusikin pois sängystä vielä leikkimään. Annettiin pojan touhuilla, kunnes väsy iski vaille yhdeksän ja simahtikin sänkyyn melkein heti. 



Ohhoh mikä päivä, pakko lähteä nukkumaan. Anteeksi raskas ja vaikealukuinen teksti Slitsweitz! 

P.S Laurin toinen hammas puhkesi eilen! Tämä toinen hammas aiheutti oikeasti oireita, kuolaaminen lisääntyi (vaikka olin niin skeptinen näistä oireista :'DDD) ja yöt ovat olleet katkonaisempia nyt, ilmeisesti ien kutisee? Ainakin Lauri on narskutellut tuttia nyt jonkun verran ja on mielellään puruleluja (tai kiellettyjä asioita kuten johtoja) nakerrellut. Äitiyspakkauksen mukana tulleen hammasharjan lisäksi ostettiin Laurille "oma harja" ja tahna. Valitettavasti ei päästy vielä kokeilemaan. 

6 kommenttia:

  1. Voi kamala mikä päivä! :D Hei mäki ostin just eilen Pihlalle hammasharjan ja tahnan. Pihla tykkää hangata sitä harjaosaa ikeniinsä, mutta tositoimiin ei olla vielä mekään päästy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei olla ees pakettia vielä avattu! :D no jos tänään! Eilen meni niin ylikierroksilla illalla, että Lauri olis varmaan kitusiinsa tyrkännyt sen harjan.

      Poista
  2. Voii mikä aikamoinen päivä!! :D Oli helppo lukea ja mielenkiintosesti olit kirjottanu! :) naurahdinkin monta kertaa, vaikka tiedän tasan tarkkaan miltä tuntuu kun päivässä ei "mikään" onnistu mutta tärkeintähän on että onneksi lopulta ei tapahtunut kuitenkaan mitään oikeesti kamalaa :)❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toi on kirjoitettu "kirjoita ensin, ajattele sitten" - tyylillä. :D Onneks ei ollut oikeasti mitään maailmaa mullistavia asioita! :)

      Poista
    2. Yleensä ne sellaset tekstit mitä ei liikaa mieti niin onkin just parhaita! :)

      Poista
  3. Kauheen kiva kun naurattaa näin paljon ja kun koko muu perhe vielä nukkuu:) tää lauantai alkoi kyllä hyvin,kiitos sun hauskalle tekstille:)

    VastaaPoista