lauantai 19. lokakuuta 2013

Syksyn ja talven rajalla

Eilen illalla huomasin, että mun blogilla oli kaksikymmentä (!!!!!) lukijaa... Olin järkyttynyt. Siis positiivisella tavalla. Tänään tullessani koneelle, oli luku kasvanut jo yhdellä, jee kakskytäyks! Kiva juttu ja tervetuloa kaikille teille lueskelemaan juttuja meidän elämästä! :)

Lunta tuprutteli eilen kivasti maahan täällä meilläkin päin. Tuli kauhea paniikki, että me ei olla otettu Laurista syksyisiä pihakuvia, kuten suunnitteilla on jo pitkään ollut. Eilen illalla otettiin sitten anoppilan pihassa muutama kuva. Oli kyllä jo aika hämärää, joten suurin osa kuvista epäonnistui. 


Tänään meidän PITI mennä Tampereelle Teemun veljen lasten synttärikutsuille, mutta päätimme jo eilen että jätämme väliin tällä kertaa. Yksi syy oli kelit ja autossa alla olevat hiihtoliiton suosittelemat kesärenkaat, joilla on riski ajaa jo pelkällä vesikelilläkin. Toinen syy oli raha, sillä tänään meillä upposi nelisensataa euroa Laurin uuteen turvaistuimeen. Bensa on kallista ja Tampereelle on täältä matkaa. Lähetimme lahjat muiden mukana perille ja tietenkin terveisiä. Mutta nyt meillä on siis autossa upouusi turvaistuin, Klippanin Triofix! Olen tyytyväinen istuimeen, selkä on menosuuntaan, istuma-asento on lievästi kallistettu ja poika näkee ensimmäistä kertaa autosta ulos! :) Pottapottapottaaaaaaaa... Me ostettiin Laurille potta jo joskus kuukausi sitten. Siinä on totuteltu istuskelemaan tähän mennessä muutaman kerran viikossa. Lauri tykkää siinä istuskella (sekä tutkia haaravälejään) ja ihan vaan katsella maailmaa eri perspektiivistä, myös vaipattomuus on varmaan toista ihmetyttänyt  Tänään istuskelu tuotti viimein tulosta ja Laurin ensimmäiset pissat tulivat pottaan, voi sitä riemua!! Ja arvatkaas mitä, heti seuraavalla istunnolla tuli toiset pottapisut iltapuuron jälkeen! Tämä äiti on ylpeä. :) Meillä ei ole mitään tavotteita vielä todellakaan kuivaksi oppimiseen, lähinnä ollaan tutustuttu pottaan ja muuten vaan siinä istuskeltu. Nyt kun tulosta alkaa pottaan tulla, niin alamme ottamaan pottailun päivittäiseksi tavaksi. 

7 kommenttia:

 1. Vau, hienoa! Tuo pottailu meinaan. Ei kyllä ole tullut vielä Taimin kanssa mieleenkään, eihän meillä edes ole kunnollista tuolimallista pottaa hankittuna. Täytyy heti muuton jälkeen kyllä meillekin hankkia sellainen ja alkaa myös kokeilemaan pottailua. OT: Taimi ei vielä hoksaa sormiruokailua ollenkaan, muistelen että Lauri jo tämän ikäisenä söi aika hienosti sormilla jotain jo. Lauri tuntuu olevan aika näppärä poika oppimaan uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanoen mullakaan ei olisi pottailu tullut mieleen ihan näin aikaisin, ellei mun äiti olisi kertonut, että se on hankkinut meille potat ja aloittanut hiljalleen istunnot heti kun istumaan on alettu oppimaan :)

   Joo Lauri aloitti sormiruokailun muistaakseni joskus viisikuisena vielä sitterissä syödessä maissinaksuilla ja tosi nopeasti on kehittynyt sormien motoriikka. Sen huomaa hyvin sellaisista pienistä muroista mitä se syö, kun alkuun ne mälläytyi keskelle nyrkkiä ja lenteli lattialle eikä koskaan löytäneet suuhun, nykyisin murot napataan pinsettioteella ja saatetaan ottaa jopa monta samaan aikaan suuhun. :) Nyt olen uskaltautunut antamaan Laurille jo käteen esimerkiksi sämpylän, jota syödä, kun on huomattu että osaa sylkeä pois suusta jos ei saa nieltyä.

   Teidän Taimi on lähtenyt aikaisessa vaiheessa jo liikkeelle ja nousemaan tukia vasten (!!), kun Lauri taas lähti liikkeelle myöhemmin kuin Taimin tämän hetkinen ikä, ja Lauri nyt vasta nousee polvilleen tukia vasten ja konttaamaan on juuri oppimassa. Hah, olipas sekava vastaus. :)

   Poista
 2. millaisia muroja olet antanut Laurille? voisikin olla hauska kokeilla jotain sellaista. Maissinaksuja myös täytyy muistaa ostaa. Meillä tosiaan on sormiruokailu ihan nollassa vielä.. Mutta eiköhän se ennen kouluikää tule tutuksi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan peruskauppojen hyllyltä saa sellaisia TalkMURU- muroja.
   http://www.taivalkoskenmylly.fi/fi/talkmuru-kevyen-olon-salaisuus

   Noi on käteviä ihan pienellä hampaattomallakin, kun se murenee/mössäytyy suuhun. Mun omia makunyskyröitä nuo eivät hivele mutta Laurille näyttävät maistuvan.. :) Pienen koonsa puolesta noilla saa hyvin vauva harjoitella sormien hienomotoriikkaa ja pinsettiotetta.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Huomiselle kauppareissulle listaan...

  VastaaPoista
 4. Liityin lukijaksi heti, kun huomasin, että meidän lapsoset on ilmeisesti syntynyt samana päivänä. Eli huomenna tulee siis meidän tyttösellä täyteen 8 kk!

  VastaaPoista