torstai 17. lokakuuta 2013

Mattomattomatto

Meillä ei ole olohuoneessa ollenkaan mattoa. Sen olemassaolemattomuus muistuttaa tyhjyydellään koko ajan ja ärsyttää mua suunnattomasti. Laurin huoneessa on vihreä Ikean Hampen - nukkamatto, tai no nyt se on olohuoneessa. Parvekkeen ovi käy jatkuvasti ja Lauri ryöhyää lattialla, joka tuntuu mun mielestä inhottavan viileältä ja on muutenkin jotenkin kolkko paljaaltaan, päätin sitten että Laurin matto saa olla meillä olohuoneessa kunnes se oikea matto löytyy. 

Olen selannut ja plärännyt mattoja vaikka kuinka paljon joka tuutista, mutta mikään matto ei oikein ole iskenyt kunnolla. Tykkään väreistä ja erilaisista kuoseista, mutta mietityttää maton sopivuus meidän sisustukseen. Meillä on aika tympeä olohuone, ruskea jättiläiskulmasohva, ei tauluja (vielä), valkoiset tylsät verhot, valkoinen tv-taso (oikeastaan kaksi), korkea kapea yksinäinen vitriinikaappi sekä tietokonepöytä. Ainiin ja onhan meillä tässä olohuoneen sivuosassa tollainen Ikean (ylläri) ruskea käytävämatto. Mua tämä olohuone ei miellytä kertakaikkisesti ollenkaan! Oon niin kyllästynyt.. Haluaisin ehdottomasti kuviolliset verhot, joissa saa olla jotain väriäkin. Samaa sävyä voisi olla pari sohvatyynyäkin. Mutta se matto.. Olen nyt katsonut luottopuljustamme Ikeasta, jossa on mun mielestä aika hyvä valikoima mattoja. Ongelmana on vain se, että on aivan liikaa valinnanvaraa. Ikean halvatkin matot ovat hinta-laatu-suhteeltaan mun mielestä toimivia, tuo hamppenikin on ollut meillä jo pari vuotta eikä sille ole käynyt kuinkaan. Olisi kiva repäistä ja sisustaa olohuone oikein räiskyvän värikkäästi. Toisaalta hillityt yksinkertaiset värit olisivat ainakin varma ratkaisu. Ikeasta löysinkin aivan ihanan lämpimän värisen (ehkä kuitenkin turhan ruskean) raidallisen Stockholm- nukkamaton, mutta on sillä kyllä hintaakin. Jos päätyisimme ostamaan yksivärisen nukkamaton, olisi se varmaankin hampen. 

STOCKHOLM Matto, matala nukka IKEA Valmistettu puhtaasta uudesta villasta, minkä ansiosta matto hylkii likaa luonnostaan ja on kulutusta kestävä.
Ikea Stockholm


Anno Lankku

Olen pitkään himoinnut myöskin Annon Lankku - puuvillamattoja. Kaikki kolme värivaihtoehtoa ovat ihania, mutta meidän olohuoneeseen ottaisin varmaankin pellavanvärisillä raidoilla varustetun. Joku muu geometrinen kuviokin olisi matossa kiva. Vallilalla on aivan ihanat kuosit ja löytäisin varmasti miljoona mieluista. Valkoinen väri matossa voi olla/on meillä hieman arka, kun on pieni lapsen lisäksi nuo kaksi pientä villakoiraa. Ehdottomasti tykkäisin kyllä vaaleasävytteisestä..

Nyt tilanne on se, että hankintalistaan kuuluvat sekä verhot että matto. Eli pitäisi tosissaan päättää se huoneen sisustusväri/kuvio, mikä on vaikeaa. Lisäksi matosta puhuttaessa materiaalilla on suuri merkitys. Materiaalin pitää olla helposti puhdistettava/imuroitava. Matot on aika hinnakkaita kapistuksia, eikä viitsisi ihan hetken mielijohteesta ostaa kallista mattoa kyllästyäkseen siihen seuraavana päivänä. Raha ei kasva puussa, joten nyt on mietittävä tarkkaan. 

5 kommenttia:

 1. Meki tarvittaisiin uus matto olohuoneeseen (makkarissa ei itseasiassa oo mattoa ollenkaan..) mutta ihan samat ongelmat ku sulla.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä inhoon tälläsii tilanteita, liikaa valinnanvaraa :(

   Poista
 2. nuo annon puuvillamatot on kyllä eläinten kanssa helppo pitää puhtaana, ovat tiivistä kudosta eikä karvat imeydy sen sisään vaan lähtee kevyesti pois.
  kun taas tuo meille ostettu annon pandora villamatto olisi aivan karmea karvakkaiden kanssa. se kun on pinnaltaan karkea niin kaikki karvat jäävät kiinni kuin tarranauhaan. itse tahtoisin ikealta sen "blogimaton" stockholm randin, mutta ikean postituskulut ovat aivan käsittämättömän korkeat... 90euroa matollekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villakoirista ei lähde karvaa, joten se ei meillä ole ongelman ydin... vaan nämä kurakelit.... Ja kaikenmaailman luut mitä ne pilkkoo milloin missäkin. Taitaa kyllä olla jokaisen koiraperheen riesa.. En kuitenkaan jaksaisi desinfioida koiria aina sisääntullessa. En sitten tiedä, kuinka helposti puuvillamatot on puhdistettavissa..? :)

   Poista
 3. Mun blogissa ois sulle haaste! :)

  VastaaPoista