maanantai 21. lokakuuta 2013

Pottailua ja konttailua ja olemista vaan


Onko tänään muka maanantai? Olen hokenut tätä niiin paljon ja hoen edelleen: Äitiysloma sekoittaa mun päivät. Mulla on tänään ihan torstaifiilis. Jos Teemu ei kävisi töissä eikä olisi viikonloppuisin kotona, olisin aivan sekaisin koko ajan. Teemulla oli viime viikonloppu pidennetty, perjantai oli vapaapäivä. Ja se jos mikä sai mut sekoamaan. Perjantaina elin lauantaita, kiirehdin kauppaan, koska se menee kuudelta kiinni. Eilenkin elin lauantaita (???) ja illalla ihmettelin miksi Teemu haluaa mennä ajoissa nukkumaan... AARRGHH. Pitäisi varmaan hommata sellainen sairaalakalenteri, missä lukee viikonpäivä, päivämäärä ja kuukausi. Sijoittaisin sen meidän sängyn viereen, niin että heti kun simäni saan auki, näkisin sen. Oikeastaan niitä saisi olla kaksi, toinen jääkaapin oveen vielä muistutamaan.


Varoitus: Seuraava pätkä sisältää kakkajuttuja.
Tänään me ollaan konttailtu Laurin kanssa ympäri kämppää ja käyty ahkerasti potalla. Aamulla puuron jälkeen tuli hienosti isot pissat pottaan, sen jälkeen onkin ollut vähän kommelluksia... Olen tottunut siihen, että Lauri kakkaa kerran päivässä, aamulla. Joskus saattaa tulla toiset, mutta vasta illalla. Ensimmäisien päiväunien jälkeen otin pojan vaunuista ja ajattelin viedä suoraan potalle, en osannut yhtään aavistaa (enkä näköjään haistaa) housussa odottavia kakkoja, ja ilmassa kävellessä aloin jo riisumaan. Meillä oli pienet katastrofin aiheet sitten siinä, onneksi selvittiin säikähdyksellä.. vähän meni mun housuille. Kolmannetkin yllätykset löytyvät päivällisen jälkeen housuista, joten silloinkin pottailu meni vähän mönkään. Eli vielä ei olla tänään saatu toisia pissoja pottaan, mutta onhan tätä päivää vielä jäljellä. Eilen pottaan tuli hienosti illalla pissat! Yksi asia täytyy vielä avautua pottailuun liittyen, nimittäin tuo Baby Björnin pottatuoli... Pienen poikavauvan pissat lentää lahjakkaasti yli lattialle, jos ei avusta pissaa menemään pottaan päin. Asia varmaan helpottuu sitten kun Lauri kasvaa, mutta on kyllä aika ärsyttävää. En sitten tiedä toimiiko eri merkin potat sitten sen paremmin. Poikalasten äidit hoi, kuinka pissaaminen pottaan on teillä onnistunut, mikä potta teillä on ollut?


Parin viimepäivän aikana Lauri on alkanut konttailemaan useammin. Noin 1/3 liikkumisesta menee nyt kontaten, alustasta riippumatta, jopa liukkaalla laminaatilla. Olen todella tyytyväinen, että Lauri näytti konttaustaitonsa jo ennen 8 kk-lääkärineuvolaa. Olen nimittäin jo pitempään miettinyt Laurin ryömimistekniikkaa, se kun käyttää liikkuessa vain toista jalkaa ja toinen törröttää suorana tai on vain "tukijalkana". Ajattelin tarvitsisiko toinen jalka jotain fysioterapiaa tai vastaavaa. Kontatessa Lauri kuitenkin käyttää molempia jalkojaan symmetrisesti. Lauri nousee polviasennossa myös tukea vasten, jos pääsee. Poloinen ei nimittäin ymmärrä, että mahamakuuasennosta ei onnistu kurottamaan itseään, vaan ensin täytyy nousta konttausasentoon. Eiköhän se pian ymmärrä, mutta nyt tulee vain itku kun toinen selkä notkolla yrittää ryömimisasennosta roikkuen nousta, eikä läheskään aina pääse. Konttausasento on Laurille jo ennestään tuttu, mutta nyt on opittu myös istumasta liikkeelle lähtö sekä takaisin istumaan meneminen, joka on nyt pari kertaa tapahtunut. Lauri osaa myös kääntyä akselin ympäri kontaten. Lauri täyttää huomenna kahdeksan kuukautta ja ajattelin huomenna, jos ehdin, kirjoitella yhteenvedon Laurista kahdeksankuisena.
7 kommenttia:

 1. Taimi myös liikkuu lähinnä noin kuin kuvailit, toinen jalka selvästi aktiivisempana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon lueskellut, että joillain vauvoille se vaan menee niin... :D

   Poista
 2. Hahah, tässähän se siis tulikin! Eli huomenna teidänkin pojalla tulee 8 kk täyteen eli samana päivänä olen minäkin ollut synnyttämässä! Hauska sattuma :) Meillä ei tyttö vielä osaa kontata, mutta nousee kyllä konttausasentoon tämän tästä. Istuminen ei myöskään oikein vielä onnistu, mutta olen myös miettinyt pottailun "aloittamista" heti, kun tyttö pystyy itsekseen istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kun on samanpäivän lapset, ja niin hieno päivämääräkin! :) Kirjoitatko itse blogia?

   Kannattaa ehdottomasti aloittaa pottailu jos vaan kiinnostus ja jaksaminen jo näin aikaisessa vaiheessa löytyy! Meillä on pottailu edistynyt ihan hurjaa vauhtia, eilen tuli KOLMET pissat pottaan ja tänä aamuna ekat KAKAT, oon niin innoissani..! Kyllä se varmaan jossain vaiheessa alkaa rassaamaan tuo pottailu, mutta vielä ei olla siihen väsytty kumpikaan. :)

   Poista
  2. Itseasiassa kirjoitan, mutta vain muistona itselle ja lapselle eikä se ole julkinen. Laitan kuitenkin spostiisi linkin, jos kiinnostaa lueskella :)

   Poista
  3. Kiitos! En onnistunut kommentoimaan eston takia, mutta voi että miten suloinen tyttö teillä on <3 En ilmeisesti edes pääse lukijaksi, toivottavasti s-postin linkki toimii jatkossakin, jotta voi käydä vilkaisemassa teidän kuulumisia. :)

   Poista
  4. Ai onko mulla joku esto! Pitääpä korjata tilanne heti :) Joo en taida olla muutenkaan ihan perillä että miten tuo homma toimii, en ole kummemmin perehtynyt, mutta tosiaan kun blogi on salainen, niin ilmeisesti se linkki toimii kuukauden ajan aina kerrallaan. Mutta minäpä koitan katsella, jos jotenkin kuitenkin pystyisi liittymään lukijaksi!

   Kiitos, onhan tuo tyttö melkoinen söppänä! :) Teillä on aivan ihana poika myös! :)

   Poista