tiistai 4. kesäkuuta 2013

It's getting hot in here

Hellerajat ovat tainneet paukkua rikki Suomessa jo ihan Lappia myöten. Meidän asunnossa ei ole kuin vaivaiset +30 astetta lämpöä, joten eiköhän jo riittäisi.. 3 h + k, p. 4.kerros. Ei kiitos enää koskaan. Tämän takia vihaan kerrostaloasumista yli kaiken! Ensinnäkin aurinko nousee niin, että auringonsäteet valtaavat Laurin huoneen ja makkarin, sekä PARVEKKEEN ensitöikseen. Eli parvekkeella vilvoittelun voi unohtaa. Eikös se niin mene, että aamuaurinko on se pahin? Lauri onneksi ei vielä omassa huoneessa nuku, ja näillä näkymin pysyykin koko kesän meidän huoneessa. Tämä asunto on muuten kaikin puolin ihan kiva, remontoitu ja kaikkea, mutta ihan oikeasti ei täällä voi näillä keleillä elää! Tuntuu kamalalta valittaa kun on hyvät kelit kerrankin kesällä, mutta olisi kiva nauttia myös kotona ollessa. Täytyy viettää nyt vaan paljon aikaa ulkona ja olla liikkeellä ja nauttia keleistä muulla tavalla.
Mutta jokatapauksessa RAKASTAN KESÄÄ JA HELLETTÄ!Perjantaina suuntasimme Joensuuhun ja yövyimme paikallisessa Cumulus-hotellissa. Hotellihuone oli kahden hengen huone lisävuoteella + matkasänky, kuulostaa ahtaalta, mutta ei ollut! Meitä siis oli matkassa minä ja Lauri, äitini ja nuorin pikkusiskoni. Tämä oli Laurin ensimmäinen noin pitkä matka, kilometrejä kertyi Orimattilasta Joensuuhun n. 350 km/suunta. Matkanteko sujui hyvin ja jouhevasti, Lauri nukkui suurimmaksi osaksi matkoista, mutta välillä taas turhaantui istuimessa kököttämiseen ja itki itsensä niin hikeen, että koko istuin oli märkä. Harsot pään, selän ja pepun alla auttoivat hikoiluun, vinkiksi muillekin. Parhaimmillaan lämpöä oli ulkona 29 astetta, mutta onneksi oli ilmastoitu auto ja saimme nauttia +18 asteisesta viileästä tuiverruksesta! Imetän Lauria edelleen, joten välillä oli pakko pysähtyä ruokkimaan sekä vauvaa että itseämme. Mutta tosiaan lauantaina kiertelimme sukuloimassa ja illalla kävimme valmistujaisjuhlissa! Ja hellettä piisasi... oli KUUMA.

Matkasängyssä pitkän ajomatkan jälkeen!

Käytiin tapaamassa siis äitini äitiä, eli minun mummoa ja Laurin isomummoa! Lauri väläytteli komeimpia hymyjänsä ja oli muutenkin todella hyväntuulinen tällä pikaisella vierailulla. Piristimme selkeästi mummon päivää! Kuvissa näkyy nyt sitten ne aikaisemmin mainitsemani meidän uudet Gracon matkarattaat, ja toimivat ovat! Lauri sippasi niihin jo pelkästään matkalla hotellihuoneesta alas parkkihalliin. Toistaiseksi olen laittanut niihin pyykkipoikaharsovirityksen, joka suojaa vauvaa jos nukkuu tai aurinko paistaa päin. Kuvissa näkyy myös meidän hieno Römer Baby Safe - turvakaukalo, joka on ostettu kirpputorilta 10 eurolla! Siitä huolimatta olen ollut istuimeen todella tyytyväinen ja se on moitteettomassa kunnossa (ja ihanan värinenkin!), ja aion laittaa sen varmaan talteen seuraavaa muksua varten kunhan Laurille ostetaan isompi istuin. Kävimme kahvittelemassa vielä ennen valmistujaisiin menoa äitini tädillä sekä pyörähdimme haudoilla. Valmistujaisjuhliin menimme tyylikkäästi myöhässä lauantai-iltana, mutta oli ihanaa nähdä kummitätiä ja kummisetää ja heidän vastavalmistunutta tyttöään. Olotila ja ulkonäkö oli kyllä hikisen helteisen päivän jäljiltä aika ryysyläinen verrattuna päivänsankariin. Ruuat ja herkut olivat kyllä hyviä! Laurikin nukahti päivänpäätteeksi kuin tukki hotellilla ja heräsi syömäänkin ensimmäisen kerran vasta aamukuuden maissa.
Kaikenkaikkiaan viikonloppu meni todella nopeasti ja ei voi muuta sanoa kuin että KUUMA oli. Tulimme takaisin etelään itärajaa myöten, jotta nähtäisiin vähän eri maisemiakin. Päällimmäisenä viikonlopusta jäi mieleen kyllä se paahtava kuumuus, kaikki tuntui pyörivän sen ympärillä! :D keskustelunaiheet vieraissakin käsittelivät kuumuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti