torstai 20. kesäkuuta 2013

Neljä kuukautta

<3
Meidän Lauri on lauantaina jo 4 kuukautta vanha. Neuvolan mitat ja kuulumiset täältä. Tähän väliin se perinteinen kliseinen, mihin tää aika menee? Kerroin täällä neuvolakuulumisia viime viikolta, ja asiat ovat kutakuinkin ennallaan. Laurin motoriset taidot kehittyvät päivä päivältä enemmän, ja ensimmäinen mustelmakin on jo eilen bongattu :( !
Uusien taitojen myötä yöt ovat olleet vaihtelevasti vilkkaampia, yhtenä yönä Lauri heräili jatkuvasti, pyöri sängyssä, oli sivuttain vatsallaan jumissa, yhtenä aamuna löytyi jalkopäästä... Mutta kääntymistaidon myötä Lauri on vakiinnuttanut nukkumisasennokseen vatsallaan nukkumisen ja jos Lauri nukkuu sikeästi niin uni todellakin on katkeamatonta ja rauhallista. Viime yönä Lauri heräsi vasta viiden jälkeen ensimmäisen kerran, ja senkin jälkeen vielä muutama tunti nukuttiin. Nukkumisesta puheenollen, Lauria ei tarvitse enää nukuttaa ollenkaan, vaan laitetaan sänkyyn nukahtamaan itsekseen.

Soseiden syömisessä Lauri on kuin vanha tekijä, poika vetäisisi varmasti soseilla kuvun täyteen jos vain antaisi. Tällä hetkellä annan aamupäivisin kasvissosetta muutamia lusikallisia ja iltapäivästä/illasta marja- tai hedelmäsosetta. Kaikki on tähän mennessä kelvannut, eikä onneksi ole tullut mitään oireita sopimattomista ruoka-aineista. Haaveissa olisi tulevaisuudessa tehdä soseita itse. Osittaisimetys on jatkunut menestyksekkäästi, rintaraivarit ovat vähentyneet (!!!!!!!) ja korvikemäärät myös, jee! Olen todella ylpeä tästä 4 kuukauden imetyssaavutuksesta! En olisi ikinä uskonut tämän toteutuvan näin hienosti vaikkei täysimetys onnistunutkaan. Voin hyvällä omatunnolla sanoa, että pääasiassa rintamaidolla on poika kasvanut, niin pieniä ovat meillä menevät korvikemäärät olleet koko ajan.
Niin ja sitten tämä tapaus nimeltä tutti. Meidän tutinsyönnin alkutaipaleesta voi lukea täältä. Laurista ei uskoisi, että tutti ei kelvannut vielä muutama viikko sitten. Tuttia siis syödään edelleen harmin tullessa ja joskus nukkumaanmennessä, ja rauhoittuessa. Lauri kyllä ilmaisee, jos ei tuttia jossain tilanteessa kaipaa. Meillä ei ole tutiton vauva. :)


2 kommenttia: