tiistai 11. kesäkuuta 2013

Neuvolakuulumisia ja soseiden maistelua

Ikää pienellä herralla on nyt noin 3,5 kuukautta, ja eilen meillä oli neuvolakäynti. Neuvolalääkäri tällä kertaa. Tämä uusi neuvola-aika olikin aika pian edellisen, kun vastahan me oltiin.. :D Tai ainakin tuntuu siltä!


Neuvola: (suluissa 3kk)
Paino: 6630 g (6205 g) 
Pituus: 64,5 cm (64 cm)
Päänympärys: 41,7 cm (41 cm)

"Hyvin kasvava ja kehittyvä poika. Molempien kylkien kautta kääntyy, seurustelee, leluun tarttuu ja vie suuhun. Sydämessä entinen sivuääni, keuhkot +, vatsa+, joku+ (en taaskaan saa selvää), iho+, lonkat+, joku +/+ korvissa vakaa, silmät suorassa ja suu siisti." 

Eli toisin sanoen kaikki oli mallillaan. On aina kiva käydä lääkärineuvolassa, kun on niin kiva lääkäri meillä täällä. Laurilla on atooppista ihoa, mutta tähän asti pelkkä perusvoiteella rasvailu on riittänyt. Miedolla kortisonivoiteella kuuri tarvittaessa. Soseiden aloittamisesta oli puhetta. Motorinen kehitys: Kääntymiset mahalleen ja selälleen, venkoilu ja jaloilla potkimalla liikkuminen, lelut ottaa käteen ja laittaa suuhun, vatsallaan ollessaan harjoittelee ryömimisotteita kovasti. Viimeisten viikkojen aikana usein tomerana "itse pitää tuttipullosta kiinni" syödessä. Viihtyy tosi hyvin lattialla lelujen kanssa, myös pystyasennossa sylissä on kivaa Laurin mielestä. Punkaa istuvaan asentoon sylissä ollessa. 

Uni: Lauri menee iltaisin klo 20-22 välillä nukkumaan, herää kerran-kaksi yössä tissille syömään, aamulla noustaan ylös 7-9 välillä yleensä. Nukahtaa lähes aina itsekseen. Päivällä nukkuu yhdet-kolmet päiväunet, yleensä ainakin yhdet 2-4 tunnin unet ja sitten muut ovat lyhyempiä pätkiä. Kaikki unet nykyisin omassa pinnasängyssä, päiväunet joskus vaunuissa ulkona. 

Ruokailu: Osittaisimetys, korviketta menee vaihdellen 3-4dl päivässä, eli aika äidinmaitopainoitteisesti ollaan menty. Imetys on alkanut pikkuhiljaa vaikeutumaan, Lauri ei aina huoli tissiä ja saa raivareita, mutta en ole ottanut siitä stressiä vaan yksinkertaisesti jos ei tissi hetkenkään päästä kelpaa niin sitten se ei kelpaa, ja korviketta tilalle. Vielä ei kuitenkaan todellakaan olla imetyksestä luopumassa vaan sinnikkäästi yritetään uudelleen raivarin iskiessä. Reilun viikon verran ollaan nyt annettu Laurille iltaisin nukkumaanmennessä porkkana-peruna-velliä. 
Tänään sitten maistettiin ensimmäistä kertaa mustikkasosetta! Ensimmäinen lusikallisen kohdalla Laurin ilme vähän värähti, lähinnä kummeksuen uutta makua, ei mitenkään nyrpistellyt kuitenkaan. Ahnaasti söi monta lusikallista, ja oli huvittavaa kun äkkäsi idean, niin tuli oikein suulla vastaan lusikkaa! :D Lauri taisi tykätä! Äiti vaan oli vähän hölmö, kun Laurilla oli päälle pukenut vaaleapohjaisen bodyn, joka on nyt aivan sinisillä tahroilla. :D
Muuta: Lauri osaa tuottaa suullaan jos minkälaisia ääniä; kiljuu, korisee, kujertelee, mörisee, hihkuu, höhöttää, jokeltaa... Mutta vielä mä en ole bongannut kunnon naurua. Yleisilme on iloinen, vastaa katseeseen  leveällä hymyllä jos vaan on hyvällä tuulella eikä kiukuta. Kiukkuisimmillaan Lauri on iltaisin ja päivällä lähinnä juuri ennen päiväunia. Musta on aina ollut helppoa, kun Lauri on niin vuorovaikutuksellinen, viihtyminen on taattu jos vaan jaksaa jutella ja lällätellä ja lallatella. :D

1 kommentti:

  1. Voi että kun on suloinen pieni :)

    *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista