sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivä


Tänään oli/on Teemun ensimmäinen isänpäivä. Äitienpäivästä en kirjoitellut tai laittanut muistaakseni tänne blogin puolelle mitään, koska silloin en vielä niin aktiivisesti päivitellyt. Meillä Teemun kanssa perheillä on melko päinvastaiset tavat viettää tällaisia "juhla"päiviä. Meidän perheessä ei ole koskaan pahemmin hössötelty tai kakkuja leivottu, joskus saattanut spessuna olla joku pakastekakku tai pullaa. Lapsena tietenkin annettiin päiväkodissa/koulussa tehdyt isänpäiväkortit tai muut käsityöt iskälle lahjaksi, mutta nyt "isompana"  pelkkä suullinen onnittelu on riittänyt. Nyt seurusteluaikana Teemun kanssa ollaan kyllä muistettu pienellä lahjalla äitien- ja isänpäivänä myös minunkin vanhempiani, koska tuntuisi tyhmältä muistaa vain Teemun vanhempia. Jotenkin nyt kun me ollaan Teemun kanssa vanhempia, haluan itsekin juhlistaa näitä päiviä. Aamulla Laurin herättyä jätin Teemun sänkyyn nukkumaan, keitin kahvia, tein Teemulle leipiä ja katoin pöydän. En kantanut kahvia ja aamiaista kuitenkaan sänkyyn. Lauri herätti isänsä hellävaraisesti kiipeämällä päälle ja repimällä hiuksista ja korvista. Päällään Laurilla oli tänään jopa hieman naftiksi jäänyt H&M:n I<3Dad -body, jonka olemassaolon muistin eilen illalla. Kahvin kanssa oli eilen hätävarana cittarista ostetut berliininmunkit, joka kyllä jäi multa syömättä..

Puurolusikallinen aivastuksen jälkeen.
Lahjaksi Teemulle tilasin netistä Laurin kuvalla varustetun t-paidan. Halusin panostaa tässä laatuun, kangas on pehmeää puuvillaa ja paita "muotoonommeltu" miesten malli. Inhoan sellaisia perus teltanmallisia t-paitoja ja ällöjä kiiltäviä muovikönttikuvapainatuksia. Paita olikin Teemulle todella mieluinen ja sanoi pitävänsä sitä myös arkena siinä missä muitakin paitojaan. Paidan kuva olisi ehkä jälkikäteen ajateltuna voinut olla joku muu, sillä rypyt ja laskokset aiheuttivat aika huvittavia ilmeitä "Laurille". 


Tuleeko kellään muulla mieleen The Annoying Orange?


Käytiin kylässä myös meidän molempien vanhempien luona. Teemun isälle veimme jo perinteeksi muodostuneen erikois-olutpullon lahjaksi. Minun isäni sai lahjaksi kunnon saapasvillasukat sekä suklaata. Tarkoitukseni oli alunperin leipoa jotain tälle päivälle jo eilen, mutta päädyimme jo eilen ratkaisuun leipoa tänään unelmatorttu äitini kanssa. Unelmatorttukin jäi lopulta leipomatta, en yksinkertaisesti vain jaksanut. Sillmäluomet painoivat kuin lyijy ja haukotuksilla ei ollut loppua. Kasvojeni värikin muuttui kuulemma kirkkaan punaiseksi. Jätimme leipomisen siis tänään välistä, mutta lupasin tulevalla viikolla joku ilta käydä sen tortun leipasemassa. 

Mun on jokaikinen ilta pitänyt tulla tänne kirjoittelemaan, mutta oon ollut jo alkuillasta aina ihan kanttuvei ja kaatunut sänkyyn läpräilemään puhelinta tai tablettia. Lyhyesti voisin kuitenkin kertoa, että viikko on ollut _kiireinen_, mutta mielenkiintoinen. Ja viikon sana on ehdottomasti väsymys. Teemu lopetti perjantaina 12 päivän työputken ja nukahti yöunille jo iltakuudelta.. Arvatkaa kuka siis sai lauantaiaamuna tutia ihan kaikessa rauhassa, kun toinen herää jo virkeänä seitsemän maissa telkkaria katsomaan... :) Lauri on alkanut nukkumaan aamuisin pidempään ja esimerkiksi eilen aamuna minäkin ehdin herätä telkkarin äärelle ennen Lauria. Vilkaisin juuri kelloa, VASTA yhdeksän.... oon jo ihan sänkykunnossa. Tää teksti on varmaan todella sekavaa ja aikamuodotkin ihan päin prinkkalaa. 

Hyvää isänpäivää kaikille isukeille!

1 kommentti: