keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Eka Joulu


Jouluaatto sujui oikein mukavasti! Aamulla poikkesimme pikaisesti Teemun vanhempien luona viemässä pari joululahjaa ja syömässä joulupuuroa. Palasimme kuitenkin pian takaisin kotiin laittamaan viimeiset ruuat valmiiksi. Vanhempani ja sisarukseni tulivat meille iltapäivällä. Lauri nukkui sopivasti päiväuniaan ja laitoimme Teemun kanssa joululahjat kuusen alle. Laurin herätessä oli olohuone ihmisiä täynnä ja sepäs vasta ihmetytti. Lahjat (lähinnä värikkäät paperit ja nauhat) alkoivat kiinnostaa vasta hetken tokenemisen jälkeen, isoja paketteja olikin kiva paukuttaa. Olin aivan tyrmistynyt lopullisesta lahjojen määrästä! Me ostimme Laurille yhteensä neljä lahjaa, neljäs oli vähän sellainen "heräteostos". Meiltä Lauri sai punaisen perinteisen potkuauton, sellaisen moninappulaisen kosketinsoittimen, pallon sekä pehmopöllön. Lahjoja tuli kuitenkin läjäpäin muiltakin. Ennen syömistä tutkimme Laurin kanssa lahjoja ja availimme niitä viihdykkeeksi siksi ajaksi kun itse söimme. Lauria tuntui aluksi kiinnostavan enemmän lahjapaperit ja narut, pahvipakkauksista puhumattakaan. Suurin osa lahjoista oli leluja, mm. Fisher Pricen Learning Puppy, Brion ralliauto, Brion hakka, hieno Ikean helmilauta, nuppipalapelejä, lelupuhelin... Varmasti viimeistään Laurin vähän kasvaessa nämä "isompien" lelut tulevat myös kovempaan käyttöön. :) Kivoja vaatelahjoja Lauri sai myös. Kaikenkaikkiaan kaikki lahjat olivat mieluisia, nyt pitäisi vain ottaa ja laittaa kaikki käyttämättömät pikkuvauvojen lelut jo piiloon odottamaan pikkusisarusta... On muuten turhan paljon leluja leviteltävänä. 


Tekemäni joululaatikot onnistuivat loistavasti! Ruokaa riitti ja se oli hyvää. Meidän joulupöydässä oli tosiaan imelletty peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikot, kinkkua, graavattua lohta, rosollia, rosollikastiketta, karjalanpaistia, karjalanpiirakoita, herneitä ja silliä. Juomaksi äitini oli tehnyt kotikaljaa. Laurikin söi ruuaksi joululaatikoita ja naposteli herneitä ja rosollia, kinkkuakin annoin vähän. Hyvin maistui! Todella hienosti Lauri osaa noiden neljän hampaansa avulla järsiä ruokaa kuin ruokaa suussaan.. Mutta arvatkaa muistinko mä ruuanhimoissani ottaa kuvia joulutarjoilusta?? NO EN!! 

---

Nyt ollaan herätty aatonjälkeiseen aamuun, siivottu koiranpaskaa lattioilta ja vaipansilppua sohvilta yön jäljiltä, pesty koiran sekä Laurin peppu, koomailtu ja syöty koko perhe aamupalaksi riisipuuroa. Uudet lelut kiinnostivat Lauria tänään ehkä jopa eilistä enemmän. Ja nyt on tullut todettua, että leluja on esillä aivan liikaa ja jotain säilytysjärjestelmäsysteemejä täytyy ruveta nyt suunnittelemaan. Tänään mennään Teemun vanhemmille jouluaterialle.

Me muutetaan! Helmikuussa jätämme kerrostaloelämän taaksemme ja uusi elämä paritalonpuolikkaassa voi alkaa. Heti vuodenvaihteen jälkeen alkaa armoton pakkaaminen (ja mulla alkaa työharjoittelu!!!! APUA)..  Lauri täytti sunnuntaina täydet 10 kuukautta ja siitä teen postauksen tässä kunhan jaksan. Ensi viikolla on np-ultra ja vihdoin kerromme Teemun vanhemmille. Jeejee.

Hyvää Joulua vielä kaikille! :)

2 kommenttia: