sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kun vaihdetaan farkut verkkarihousuun

Huhhei kotona taas. Viikonloppu tuli siis vietettyä Pohjois-Karjalassa. Olimme majoittuneena tällä kertaa Joensuun Lehmossa sijaitsevassa Hotelli Juliessa. Todella kaunis rakennus ulkoisesti, ja varmasti parhaina aikoinaan ollut hyvinkin elinvoimainen! Mutta en oikeastaan pitänyt hotellista. Henkilökunta oli ystävällistä ja asiallista, mutta muilta osin hotelli oli melkoisen rähjäinen. Rakennus on vanha ja sisäilma haisee ja on kostea, kenties homeessa alimmasta kerroksesta?  Huoneessa pauhasi kyllä ilmastointi. Vessakylppäri haisi aivan kammottavan ällöttävän hirvittävältä. Hampaidenpesusta ja tarpeillakäymisestä selvisi suihkuttamalla Bruno Banania joka puolelle. Laurille oli varattu henkilökunnan omien sanojen mukaan "matkasänky" eli käytännössä 30-luvulta lähtöisin oleva pinnasänky. Pohja oli ajalleen tyypillisesti kovera. Sänky natisi ja keikkui hurjasti jaloillaan, joten nalkitin sen nojatuolilla seinään kiinni. Kaikesta tästä huolimatta kaikki me nukuttiin siellä tosi hyvin! Sängyt olivat kyllä hyvät. Aamupala oli perus hotelliaamiainen eikä siinäkään ollut moitittavaa, mutta syöttötuoleja ei löytynyt kuin varaston perältä yksi pinnasängyn kanssa samalta aikakaudelta kotoisin oleva, josta puuttui haarapala kokonaan, joten Lauri ei olisi siinä kunnolla pysynyt. Tämä on todella outoa, että syöttötuoleja ei enempää ollut, sillä näin siellä useita perheiä pienien lapsien kanssa! Onneksi oli matkarattaat, ja Lauri sai niissä istua aamupalan ajan. Otin tooooooooosi vähän kuvia, ei ollut jotenkin mitään inspiraatiota kuvailla.Ostin muuten nettikirpparilta Laurille tuon ihanan raidallisen Lindexin örkkipyllyjumppiksen koossa 80! On siis todella naftia mallia tuo, sillä vaikka se onkin muilta osin reilu (pitkähköt lahkeet ja hihoja joutuu käärimään), niin olka-haaraväli on melkein sopiva! Alemmassa kuvassa Laurilla on samanlainen jumppis Eetulta lainassa koossa 62. Ja ikäähän Laurilla oli tuolloin ihan pikkuisen päälle 2 kuukautta! <3 


Kuten kuvasta näkyy, Lauri oli aivan onnensa kukkuloilla kun perjantaina hotellille saavuttuamme se pääsi tuonne pinnikseen kellimään. KILJUMISTA, NAURUA, RIEMUA, SÄTKIMISTÄ.... siis ette usko. Olisi pitänyt kuvata se. Ja sama toistui eilenkin illalla kun pitkän päivän jälkeen mentiin takaisin hotellille. Lauri oli oikea enkeli koko matkan ajan, todella helppoa oli kuten arvelinkin. 


Me pysähdyttiin eilen illalla matkalla hotellille Kuoringan uimarannalle. Kuorinka-järvi on puhtain järvi, jossa on Suomessa koskaan uinut. Pohja näkyy aivan kirkkaasti pinnalta jopa syvemmälle mennessä. Lisäksi rannasta kun lähtee kahlaamaan keskemmälle järveä, saa mennä parisataa metriä, ennen kuin tulee äkkisyvä. Se on siis oikein ihanteellinen uima-ranta pienillekin lapsille! Aivan ihana järvi, harmi kun tänä kesänä ei tullut kertaakaan siinä uitua vaikka sielläpäin muutamaan otteeseenkin käytiin. Osuttiin paikalle juuri sopivasti auringonlaskun aikaan, ja maisema oli aivan upea. Kuvat kertokoot puolestaan. Lauri oli jo yöunien partaalla ja heräsi kun auto pysähtyi. 
Oli kyllä todella kiva reissu kaikenkaikkiaan. Oli mukava nähdä sukulaisia taas ja yrittää pysyä kärryllä kaikista sukulaisten suhdesukulaisuuskoukeroista. Syötiin hyvin isotätien tekemiä ruokia ja illalla naposteltiin omia herkkuja, nimittäin lohta ja ruissipsejä. Nam. 

Mua jotenkin ällöttää tää kuva, miksköhän lisäsin tän.. tai ees otin tän.. :D Hyvää oli!!

<3

P.S Koko viikonlopun vietin juoksutrikoissa tietenkin. 

2 kommenttia: