torstai 18. heinäkuuta 2013

Viisi kuukauttaLauri täyttää maanantaina kokonaiset 5 kuukautta! Eilen meillä oli neuvola, ja pojan mitat olivat seuraavanlaiset:

Paino: 7310 g (6630 g)
Pituus: 66,6 cm (64,5 cm)
Päänympärys: 42,3 cm (41,7 cm)

Meillä oli tällä kerralla kesälomansijainen tuuraamassa oikeaa neuvolatätiä. Sijainen oli aivan ihana! Hän näytti meille Laurin kasvukäyriä innoissaan ja muutenkin perusteli kaikki asiat aivan erilailla kuin oikea neuvolatäti. Laurikin jokelteli ja kujerteli ja kiljahteli tälle tädille kuin viimeistä päivää, jota ei tähän asti meidän omalle ole juurikaan tehnyt... vierasti jo 3 kk neuvolassa. :D Masentavaa kun seuraavalla neuvolakäynnillä oma tätimme on palannut. No kyllä hommat silti hoituu, ei siinä mitään. :) 

"Hymyileväinen poika. Kasvu normaalia. Kiinteitä jo syönyt. Ääntelee kovasti. Leluun tarttuu ja seuraa katseellaan. Sai rokotteet."

Niin ja nuo rokotteet. Ei ollut tältä äidiltä itku kaukana, sen verta sydäntäsärkevästi meidän pieni itki piikkien kohdalla. :( Onneksi isi oli myös mukana niin äiti sai kerättyä itsensä. 


Motorinen kehitys: Meillä ei vielä ryömitä, mutta paikallaankaan ei pysytä. Kaikilla muilla keinoin liikutaan suuntaan jos toiseen. Kääntyilemisessä on nyt toiseen suuntaan taantumavaihe, eli kääntyily selältä mahalleen on vain satunnaista, kun taas mahalta selälleen osataan kääntyä hienosti ja hallitusti! :) Lemppariliikkumistekniikka on selällään jaloilla taaksepäin potkiminen. :D Ja nyt pari viikkoa on LENTSIKKA ollut kova juttu. Sitä harrastetaan mahallaan ollessa jatkuvasti, kädet ja jalat kohti kattoa! Istua ei vielä osata, mutta punkaaminen on sylissä kivaa ja ainut asento sylissä on ''istuminen'', mikä tulee kuuloonkaan! 

Uni: Nyt on jo reilu viikko nukuttu täysiä öitä, vaihdellen 9-12 h. AIVAN IHANAA. :) ja voi että mitän iloinen ja aurinkoinen poika meillä on aina aamuisin pitkien makeiden unien jälkeen! Nukkumaanmeno on meillä aikaistunut, ja nykyisin Lauri menee jo klo 20-21 välillä yöunille nukkumaan. Aamupäivisin Lauri nukkuu lyhyet päiväunet, iltapäivästä yhdet pidemmät unet ja illasta vaihtelevasti lyhyet unoset. Eli hyväuninen poika tällä hetkellä. :) 

Ruokailu: Lopetin imetyksen. Viime viikko meni imetyksen osalta enää 1xpäivässä (iltapäivällä ja suurella vaivalla ja heikolla menestyksellä) ja totesin senkin olevan turhaa, joten jätin pois kokonaan. Voi tätä luopumisen tuskaa, en olisi halunnut vielä luopua, mutta niin siinä vaan kävi että luonto teki tehtävänsä. Lauri söi tissiä enää pääasiassa öisin kerran, mutta nyt kun kokonaiset yöt alkoivat, kävi kuten aavistelinkin, eli se oli siinä se imetys. Voisin kertoa imetyksen loppumistuntemuksestani vaikka kuinka ja paljon, mutta kiteytettynä yhteen lauseesen LUOPUMISEN TUSKA ON SUURI. 

Tosiaan aamupuuroa on maisteltu nyt viikon verran ja varmaan tässä piakkoin otetaan myös iltapuuro mukaan kuvioihin. Puuroissa lempparia tähän asti on ollut aprikoosinmakuinen kaurapuuro. Aion jatkossa todennäköisesti tehdä ihan ryyneistä puuroa ja makeutukseksi ottaa hedelmäsosetta. :) Lounas koostuu itsetehdystä kasvissoseesta (jälkkäriksi tarvittaessa hedelmäsosetta) ja juomana vettä. Päivällisaikoihin saa vaihtelevasti hedelmäsosetta vielä. Illalla velliä iso satsi nukkumaanmennessä. Näiden kiinteiden välillä korviketta nälän mukaan. Meillä on vielä aika epäsäännölliset ruoka-ajat, paitsi kiinteiden osalta ollaan alettu luomaan tiettyä rytmiä. Eiköhän ne ruokarytmitkin lutviudu nyt kun ruokavaliota aletaan monipuolistamaan.

Muuta: 
Lauri viihtyy paljon lattialla edelleen, lelut kiinnostavat koko ajan enemmän ja kaikki menee luonnollisesti suuhun. Tuttia syödään hyvällä halulla, mutta vain tarvittaessa, nukkumaanmennessä tuttia syödään hetki ja sitten se tippuu pois nukahtamisen jälkeen. Me maisteltiin jo isojen poikien (6kk->) tuttia, mutta on se vaan vielä liian iso holkki suuhun laittaa, ei oikein imeminen onnistunut. :) Lauri on oppinut päristelemään, ja paljon. Kuolakuplia saa pyyhkiä leukapielistä jatkuvasti. Hampaita on tulossa kaksi kappaletta alas, mutta vielä toistaiseksi pelkät kovat kohoumat havaittavissa. Vaatekoko tällä hetkellä on 68. Lauri ei vielä vierasta paljoa, paitsi väsyneenä kelpaavat vain tutut henkilöt lohduttamaan kiukkua ja itkua. 

Äiti ja isi rakastaa mahdottomasti meidän pikkumiestä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti